Hør som materiale

 

”Hør som materiale”

Hør er et perfekt materiale til tøj da det er en stærk naturfiber, der har god absorberingsevne og som er varmeledende. Materialets gode egenskaber gør det perfekt til fremstilling af tøj, da det føles let og luftigt at have på.

Hvorfor er hør godt til fremstilling af tøj?
Sammenlignet med andre materialer, som f.eks. bomuld, har hør en utrolig høj evne til at absorbere fugt, hvorfor materialet bl.a. er ideelt til fremstilling af sommertøj. Materialet kan suge helt op til 20% af sin egen vægt før det begynder at føles fugtigt og så absorberer det helt op til 50% af sin egen vægt før stoffet begynder at dryppe med fugt. Af den grund bliver materialet ofte brugt til fremstilling af bl.a. håndklæder og sommertøj, som kræver en større absorberingsevne. Hør er derfor, af flere grunde, ofte et bedre materiale at fremstille tøj af frem for bomuldsstof.

Fordele ved hør
Lige så hurtigt som hør kan absorbere fugt, lige så hurtigt er det også til at tørre igen, og det er særligt en fordel om sommeren. De fibre som stoffet er lavet af er nemlig hule, hvilket betyder at luft nemmere kan strømme igennem stoffet, så det føles både behageligt og let at have på i de varme sommermåneder. Omvendt kan fibrene også isolere kroppen, når der er lidt køligere.

En anden fordel ved hør er at det er slidstærkt og en af de mest holdbare fibre. Materialet bliver faktisk endnu stærkere, når det er fugtigt, sammenlignet med andre materialer. Samtidig er materialet heller ikke særligt elastisk, hvilket resulterer i at stoffet sjældent mister sin form eller giver sig. Hvis hør materialet er af god kvalitet holder det også formen vask efter vask.

Hør kan have en tendens til let at krølle som betragtes som en del af charmen ved hør som fremstillingsmateriale. Det betragtes som en god egenskab ved materialet, da det tilfører tøjet et mere afslappet look.

- Tiffany

 

19. juli 2022
Use This section for facebook icon etc